ZIJN KWALITATIEF GOEDE FOTO'S NUT OF NOODZAAK VOOR JE BEDRIJF?

JULI 1, 2021    |     11:50 am

website voorpagina foto bank

Toen ik startte met mijn eerste bedrijf Efficiency by me vond ik het hartstikke belangrijk om eerst alle randzaken op orde te hebben. Ik gaf veel geld uit aan het ontwikkelen van een logo, liet een website ontwikkelen en kocht een enorme lading visitekaartjes en briefpapier. Daarmee maakte ik het geen randzaak, maar de hoofdzaak van mijn bedrijf en vergat ik dat ik hiermee geen klanten ging binnenhalen!  

Dat resulteerde in een ‘druk’ eerste jaar, zonder klanten! Wat achteraf gezien natuurlijk onhandig was, maar het zijn de standaard valkuilen van bijna elke startende ondernemer.  

Nu ik sinds het begin van dit jaar mijn tweede bedrijf ben gestart, is het nut en de noodzaak van deze marketingmiddelen/randzaken me meer dan duidelijk. Het hoeft voor ons nu niet meer de hoofdzaak te zijn maar is wel van belang om te kunnen doen wat we doen. Zonder deze uitstraling kunnen wij onze kernwaarden Enthousiast, Onafhankelijk en Pragmatisch minder goed laten zien. Vooral omdat deze niet altijd in een offerte te vangen zijn. 

Fotoshoot achter de schermen (2)

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Iets vergelijkbaars zien we ook terug bij onze potentiële klanten die zich oprecht afvragen waarom ze ons nodig hebben. Wat is de nut en de noodzaak van het vastleggen van je processen voordat je aan de inrichting van je applicatielandschap begint?

Wij begrijpen die reactie omdat het vaak ontastbaar is; “Wat levert het ons op?”. Precies dezelfde vraag die wij onszelf stellen bij het maken van een nieuwe fotoshoot. Toch is het zo dat na heel veel culturele instellingen te hebben geholpen bij het verbeteren van het applicatielandschap, we zoveel voordelen zien.

Procesoptimalisatie expertise uitgesneden

Ten eerste is het inzicht en overzicht in het landschap een absolute verdienste. Zo wordt duidelijk of er ergens verborgen kosten, onnodige applicaties of dubbele werkzaamheden zijn. Dit levert vaak al direct voordeel op, zowel financieel als in het proces.

Daarnaast is het inrichten van het proces en het daarna aansluiten van de nodige applicaties de meest efficiënte manier, omdat je geen overbodige processen of applicaties inricht. Je weet precies wat er nodig is.

En als laatste is het samen werken met alle betrokkenen aan nieuwe processen en verbeteringen een goede manier om onderlinge verbinding te creëren en samen te werken naar een optimale werkomgeving.

Zoals gezegd, allemaal niet direct zichtbare resultaten, waarvan wij toch vol overtuiging kunnen zeggen dat onze klanten achteraf aangeven dat het de tijd, energie en de investering zeker waard is geweest.

Onze missie is om de gehele cultuurbranche te helpen met het digitaliseren achter de schermen. Vandaar dat wij kozen om onze tweede fotoshoot bij één van onze klanten te houden. Schouwburg Amstelveen stelde haar geoptimaliseerde locatie voor ons ter beschikking om ons onder leiding van Anouk Boonstra vast te leggen.

Liggend op bank

De afgelopen maanden is het team met 100% gegroeid (van 1 naar 2!) en gaan we onze website snel aanpassen, want teveel tijd gaan we daar zeker niet aan besteden. Wij hopen nog veel meer culturele organisaties te mogen helpen en kijken uit naar een volgende shoot met nieuwe collega’s.

Confetti

Op naar nog meer groei!

Marieke van Gent - IT Efficiency

_DSC4902

Een extraatje voor jou! Een overzicht van 8 optimalisatietips om jouw processen achter de schermen efficiënter in te richten. Download ze gratis!