Wij helpen jouw organisatie met digitale projecten

Of je nu overzicht nodig hebt van alle systemen die in gebruik zijn én de kosten of je hebt ondersteuning nodig bij de aanschaf van een nieuwe applicatie, wij helpen je met deze digitaal projectmanagement oplossingen:

Procesoptimalisatie

Software implementatie

Hardware selectie

Telefonie

Koppelingen

Microsoft365

IT Efficiency helpt organisaties met de planning, het opzetten van een programma van eisen en de selectie van leveranciers of applicaties. Ook tijdens de implementatie kunnen we ondersteunen om te zorgen voor de vertaling van de processen naar de inrichting van de applicaties.

Er wordt gekeken naar de processen en de applicaties omdat wij vinden dat deze onlosmakelijk verbonden zijn in de huidige tijd. Overzicht wordt gecreëerd in en we helpen bij het opschonen van het IT-landschap.

Vijf stappen aanpak

Onze vijf stappen aanpak helpt om inzicht te krijgen in de mogelijke verbeteringen en nodige acties.

1. Inventariseer

Gedurende het eerste kennismakingsgesprek kijken we naar de huidige werkprocessen in combinatie met de gebruikte applicaties. Er wordt een beeld geschetst van het huidige landschap.

We analyseren op hoofdlijnen wat de verbetermogelijkheden zijn. We leveren een algemeen actieplan waarmee je zelf aan de slag kunt om te bekijken welke detailprocessen kunnen worden verbeterd. Wil je dit aan ons overlaten, dan gaan wij analyseren.

2. Analyseer

In de analysefase bekijken we de huidige werkprocessen per afdeling en het applicatielandschap op gedetailleerd niveau.

Deze gesprekken geven inzicht waardoor we op zoek kunnen naar de wensen/eisen van de gebruikers. We maken dit inzichtelijk door procesflows te maken van de huidige situatie.

3. Adviseer

Op basis van de huidige processen doen we in deze derde stap het voorstel voor de nieuwe werkprocessen en eventueel bijkomende applicaties.

Deze voorstellen worden in een actieplan onderbouwd en de nieuwe procesflows worden hieraan toegevoegd. Zo weet je exact wat er verbeterd kan worden en welke acties hierbij horen.

4. Implementeer

Hier gaan we echt aan de slag in je organisatie!

Wij zorgen dat de inrichting van de applicaties de nieuwe processen volgen. Wij vertalen het proces samen met de leveranciers naar de gebruikers.

We begeleiden ook bij de aanschaf van nieuwe applicaties en zorgen dat de medewerkers gemotiveerde gebruikers worden.

5. Evalueer

De meest uitdagende stap in dit plan is de uiteindelijke borging van de nieuwe processen.

De meest simpele manier is om een maandelijkse of kwartaalafspraak te maken, waarin we de processen tegen het licht houden en de stand van de adoptie van de nieuwe processen bespreken.